«Best cook fest» 2016 (ІІ міжнародний етап)

31 жовтня 2016 року в Україні стартував Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Worldskills Ukraine». Відкрив конкурс Прем’єр-міністр України Гройсман Володимир Борисович. Конкурс з кулінарного мистецтва проводився у м. Києві 01 листопада 2016 року на базі Виставкового центру «Експо-Плаза». У ньому брали участь конкурсанти з 18 областей: Луганської, Закарпатської, Запорізької, Вінницької, Одеської, Житомирської, Дніпропетровської, Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Київської, Волинської, Черкаської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Рівненської та м. Київ.
Членами журі були відомі ресторатори, шеф-кухарі з Франції.
Очолював журі Президент міжнародної асоціації «Ukrainian Culinary Union» (Український кулінарний союз) Анатолій Мазаракі.
Запорізьку область представляв учень ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» Калитка Дмитро Геннадійович (Конкурсант). Разом з конкурсантом за умовами конкурсу були присутні Лідер команди
Кірєєва Дар’я Миколаївна (майстер виробничого навчання ДНЗ «Запорізький ПТКЛ») та Експерт Касьян Яна Іванівна (майстер виробничого навчання ДНЗ «Запорізький ПТКЛ».
Конкурсним завданням було приготування за 80 хвилин 3 страв:
– фуршетна закуска (з печінки курячої та буряка);
– основна страва (з м’яса птиці зі складним гарніром та соусом);
– десерт (з яблук).
У номінації «Best chef junior» призові місця посіли:
І місце – Сумська область;
ІІ місце – Київська область;
ІІІ місце – Запорізька область.
Учасник Калитка Дмитро Геннадійович був нагороджений Дипломом за ІІІ місце, бронзовою медаллю та отримав сертифікат учасника. Вітаємо переможця!
Конкурс триватиме до кінця листопада з інших професій за різними номінаціями.

Комментарии